Saneren en vernieuwen

Qualita Inspecties kan voor u het volledige saneringstraject regelen. U heeft asbesthoudende dakbedekking of andere asbesthoudende toepassingen die u wilt laten saneren? Geen probleem, Qualita Inspecties regelt het voor u.

Ook is het mogelijk om na de sanering van uw asbesthoudende dak u te voorzien van nieuwe dakbedekking en eventueel met zonnepanelen.

Wat is de werkwijze vanaf de start van het project?

Stap 1: Asbestinventarisatie

Het project start altijd met een asbestinventarisatie van het dak. Tijdens deze inventarisatie wordt uw dak grondig geïnspecteerd, ingemeten en wordt er een of meerdere materiaalmonsters genomen. Dit alles resulteert in een asbestinventarisatie rapport wat leidend zal zijn voor de verdere verloop van het project. De asbestinventarisatie wordt uitgevoerd door een gecertificeerd inventarisatiebureau.

 

Stap 2: Sanering

Na de opstelling van het inventarisatie rapport en bij akkoord van de offerte zal er gestart worden met de sanering van de asbesthoudende dakbeplating. Deze zal in overleg met u gepland worden op een zo efficïent mogelijk moment. Na afloop van de sanering komt een onafhankelijk analist de sanering beoordelen en uiteindelijk vrijgeven.

 

Stap 3: Montage nieuw dak

Zodra het oude dak is verwijderd en het werkgebied is vrijgegeven door de onafhankelijke analist kan de montage van het nieuwe dak beginnen. Er zal in overleg met u worden beslist hoe het nieuwe dak er uit zal komen te zien. Zo zijn er meerdere mogelijkheden mogelijk, zoals asbestvrije golfplaten tot geïsoleerde sandwichpanelen.

 

Stap 4: Montage zonnepanelen

Indien gewenst kunt u ook zonnepanelen op het nieuwe dak laten monteren. Er zal gekeken worden wat u nodig heeft, wat uw wensen zijn en wat er precies mogelijk is. Aan de hand van deze uitkomst zal er een passend systeem op het nieuwe dak worden gemonteerd.

 

Stap 5: Oplevering

Het resultaat zal geheel met u worden nagelopen en alle puntjes, indien nodig, zullen op de i worden gezet. Uiteindelijk volgt de eindoplevering van het totale project.

 

Wilt u meer weten over wat Qualita Inspecties voor u kan betekenen op het gebied van asbestonderzoek of wilt u direct een offerte aanvragen? Vul dan via de onderstaande knop het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.